- *spogląda podejrzliwie*A po co Ci? Chcesz coś poczytać?
- Chcę zrobić zdjęcia na blog
*opada kurtyna*
Zapraszam na mus truskawkowo-rabarbarowy na mus
Konstytucyjny mus truskawkowo-rabarbarowy z bitą śmietaną i miętą
z cyklu: Wszyscy jesteśmy konstytucjonalistami.Składniki:
szklanka truskawek
szklanka posiekanego w kostkę rabarbaru
dwie szczypty cukru waniliowego
łyżeczka ekstraktu waniliowego
galaretka truskawkowa (na agarze)
śmietanka 30% lub 36%
1 łyżka cukru pudru
kilka kropel soku z cytryny
mięta
Wykonanie:
1. Rozgrzej mocno patelnie i wrzuć na nią owoce z cukrem i ekstraktem waniliowym. Przesmaż je.
2. Zalej proszek z opakowania galaretki truskawkowej wodą, odejmując od ilości zalecanej wody pół szklanki. I porządnie wymieszaj. Przestudź.
3. Do pucharków nałóż masę owocową i delikatnie zalej galaretką.
4. Schłodź w lodówce przez minimum dwie godziny(najlepiej przez całą noc)
5. Przed podaniem ubij śmietanę z łyżką cukru pudru i kilkoma kroplami soku z cytryny i udekoruj nią deser.
Pysznie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuń